آیا می دانید بهترین متخصص گوارش چه ویژگی هایی دارد؟

یافتن بهترین متخصص گوارش دغدغه ی بسیاری از افراد دچار مشکل گوارشی می باشد. تمام ما در طول زندگی خود حداقل یکبار به متخصص گوارش مراجعه کرده ایم. بیماری های گوارشی از جمله مشکلات رایجی می باشند که افراد را تحت تاثیر قرار می دهند. همانطور که می دانید علم پزشکی به تخصص های گوناگونی تقسیم می شود. شاید خود شما هم بر این باور باشید که برای هر مشکل و عارضه ای به متخصص مربوط به آن بیماری مراجعه نمایید. مطمئنا انتخاب بهترین فوق تخصص گوارش در تهران، می تواند اطمینان خاطر بیشتری در ذهن بیمار برای تشخیص مناسب پزشک و انتخاب راهکار درمانی موثر، ایجاد نماید. شاید با نگاهی به اطراف خود متوجه شوید که اختلالات گوارشی جزء بیماری های شایع و مطرح در جامعه ی کنونی می باشد.

متخصص گوارش کیست؟

تخصص گوارش که معادل انگلیسی آن Gastroenterology می باشد شاخه ای از علم پزشکی می باشد که در پی درمان بیماری های گوارشی است. متخصص گوارش نیز فردی است که در این حوزه تحصیل کرده و فعالیت دارد. پس شما باید در صورت مشاهده هرگونه مشکل گوارشی به متخصص گوارش مراجعه کنید.

یک متخصص گوارش طی سال ها مطالعه و تجربه، دانش کافی را برای تشخیص و درمان بیماری های گوارشی را پیدا کرده است. او با کمک تجهیزات پزشکی پیشرفته ای که دارد می تواند منشا اصلی مشکلات شما را پیدا کند و با تجویز روش های درمانی مختلف و داروهای مناسب، سرعت بهبودی شما را بالا ببرد و از آن جایی که به طور کامل با بیماری شما آشناست، بهترین همراه شما در طول دوره درمان خواهد بود. پس فراموش نکنید که داروها و درمان های خانگی نمی توانند مانند یک پزشک متخصص گوارش عمل کنند و شما را به طور کامل درمان کنند. مراجعین بسیار زیادی بنا به دلایل متعدد به متخصص گوارش مراجعه می نمایند. ممکن است فردی برای رفلاکس معده و یا مسمومیت غذایی به متخصص گوارش مراجعه نماید.

مبحث مهم در این زمینه، تشخیص صحیح و مناسب پزشک متخصص می باشد. همانطور که می دانید، تشخیص درست پزشک مقدمه ی انتخاب برنامه ی درمانی مناسب و موثر می باشد. خیلی از این عوامل ذکر شده ممکن است با مصرف یک داروی خاص و ساده برطرف شوند. ولی در مواقعی ممکن است درمان این عوارض موقتی بوده و به محض قطع شدن مصرف دارو، مجدد عود کنند.

در این حالت لازم است ابتدا علت علائم و شواهد موجود در فرد ریشه یابی شود و به دنبال آن بهترین طرح درمانی متناسب با وضعیت بیمار، سن و سایر پارامترهای موثر، از سوی پزشک متخصص انتخاب شود.

وظیفه یک متخصص گوارش چیست؟

یک متخصص گوارش باید از موارد زیر برای درمان و تشخیص صحیح بیماری های گوارش برخوردار باشد؛

  • آشنایی کامل به فیزیولوزی دستگاه گوارش
  • آشنایی کامل با نحوه ی استفاده از تجهیزات پزشکی و روند درمانی
  • آشنایی با انواع و اقسام بیماری ها

نگاهی اجمالی به دستگاه گوارش

برای این که بیشتر با خدمات یک متخصص گوارش آشنا شوید، بهتر است در ابتدا کمی درباره ستگاه گوارش انسان بدانید.

دستگاه گوارش انسان که معادل انگلیسی آن digestive system است که از دهان شروع و به مقعد منتهی می شود. طول تقریبی دستگاه گوارش انسان به 7 متر می رسد. دستگاه گوارش انسان شامل دو بخش است:

غدد گوارشی

این غدد گوارشی شامل غدد بزاقی، غده های موجود در دیواره های روده و مردی، لوزالمعده، پانکراس و کبد است.

لوله گوارشی

راست روده، روده بزرگ، روده کوچک، معده، مریف حلق و دهان همگی جزو لوله های گوارشی هستند.

نحوه عملکرد دستگاه گوارش

شاید باور نکنید اما هضم غذا دقیقا از زمان جویدن غذا شروع می شود. حتی برخی از داروها نیز در دهان جذاب می شوند. دندان ها باعث گوارش مکانیکی و بزاق موجود در دهان نیز کار گوارش شیمیایی غذا را انجام می دهند. این براق شامل ترشحات غدد و موسین است که سبب به هم چسبیدن ذرات غذا و بلع راحت تر آن می شوند. بزاق می تواند با کمک آنزیم پتالین که دارد، کربوهیدرات ها را به مالتوز تبدیل می کند. سپس غذا از طریق مری وارد معده می شود و غذا در معده با انزیم ها ترکیب شده و کیموس ایجاد می شود. این کیموس وارد روده باریک و قسمت دوازدهه می شود که در این محل یک شیره گوارشی قلیایی به غذا اضافه می گردد تا حالت اسیدی آن را خنثی کند. سپس در قسمت پایین تر روده باریک مواد غذایی لازم جذب و مواد بافیمانده به روده بزرگ منتقل شده تا دفع شوند.

چه بیماری هایی توسط یک متخصص گوارش تشخیص داده شده و درمان می شوند؟

یک متخصص گوارش باید بتواند مجموعه ی گسترده ای از بیماری ها را تشخیص دهد و علم کافی را برای درمان این بیماری ها داشته باشد. این بیماری ها شامل اناوع سرطان ها مثل سرطان معده، روده، کبد و صفرا، بیماری سلیاک، ریفلاکس معده، پولیپ کولون، سنگ های صفراوی، سندروم روده تحریک پذیر، کولیت زخم، فتق، بیماری هپاتیت و… است. هرچند محدوده ی فعالیت یک متخصص گوارش بسیار گسترده است، اما در ادامه ما بخشی از بیماری ها و عوارض بسیار شایعی که می توانند توسط او درمان شوند را نام می بریم.

کبد چرب

کبد چرب نام بیماری ای است که در آن مقداری بیشتر از حد طبیعی، در کبد چربی انباشته شود. این تجمع چربی می تواند برای سلامت افراد بسیار خطر آفرین باشد چرا که کبد مسئولیت فعالیت های بسیار حیاتی را در بدن به عهده دارد مثل  فیلتر خون.

وقتی میزان چربی جمع شده در کبد زیر 5% باشد، می توان آن را در مراحل اولیه تشخیص داد. تشخیص این بیماری به این صورت است که  از بافت کبد نمونه برداشته شده و در زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار می گیرد. از دیگر روش های تشخیص کبد چرب، اولتراسند، MRI و سی تی اسکن است. کبد چرب زمانی اتفاق می افتد که بدن قادر به متابولیسم چربی ها نباشد.

کبد چرب
التهاب روده

التهاب روده

التهاب روده دو نوع است که نوع اول آن بیماری کرون می باشد. در این نوع بخش های مختلف دستگاه گوارش از دهان تا مقعد می توانند ملتهب شوند که عمدتا ایت التهاب در قسمت تحتانی روده کوچک اتفاق می افتد.

نوع دیگر آن کولیت اولسراتیو می باشد که روده بزرگ و راست روده ملتهب می شوند که با درد شکمی و اسهال خونین همراه است. هرچند علت اصلی التهاب روده مشخص نیست، اما عفونت های باکتریایی، تحریک پاسخ های ایمنی و عوامل ژنتیکی می توانند از موارد موثر در ایجاد التهاب باشند. سیستم ایمنی بدن می تواند در این بیماری، به سلول های خودی بدن نیز حمله کند.

یبوست

زمانی می گوییم فردی به یبوست مبتلاست که مدفوع وی بسیار کوچک و سفت بوده و مدفوع در روده ها به سختی حرکت می کند و یا دفع کمتر از سه بار اتفاق می افتد. فرد در این حالت برای تخلیه روده های خود باید زور بزند که همین موضوع نیز می تواند در آینده باعث بیماری های دیگر شود. یبوست می تواند با درمان های خانگی نیز برطرف شوداما با دیدن علائم زیر باید حتما به یک متخصص گوارش مراجعه کنید.

  • طول کشیدن یبوست بیش از سه ساعت
  • مشاهده خون در مدفوع
  • کاهش وزن و تب و ضعف
  • دل درد شدید
یبوست
رفلاکس معده

رفلاکس معده

رفلاکس معده دومین بیماری گوارشی بسیار شایع است که افراد با آن ها دست و پنجه نرم می کنند. این اتفاقی زمانی می افتد که دریچه پایینی معده بدون انجام دادن عمل بلع نیز باز می شود و محتویات معده از دریچه عبور کرده و به سمت دهان می آیند. بیش از نیمی از افرادی که دچار رفلاکس هستند، آندوسکوپی نرمال دارند امانشانه های اصلی رفلاکس این عوامل است:

  • دردی از از پایین شکم به سمت مری می آید
  • مزه تلخ در گلو
  • سرفه
  • سوزش در ناحیه سر دل

این معضل با PPI می تواند درمان شود.

زخم معده

زخم معده که معادل انگلیسی آن petic ulcer disease است و غالبا توسط باکتری به نام هلیکوباکتر هیلوری ایجاد می شود و به مخاط معده آسیب می رساند. علاوه بر این مصرف برخی داروها و رژیم غذایی نامناسب نیز می تواند بستر را برای ایجاد زخم معده فراهم کند. زخم معده خود را با ایجاد علائمی مانند درد سوزشی در ناحیه جناق سینه و قسمت بالای ناف، حالت تهوع، کاهش وزن و بی اشتهایی نشان می دهد.

زخم معده
سرطان معده

سرطان معده

رشد و تکثیر بی رویه سلول های معده باعث سرطان معده می شود. این سرطان جزو سه سرطان بسیار شایع در دنیا می باشد و بیشتر بانوان را درگیر می کند. نشانه ی سرطان معده خون در مدفوع، مدفوع سیاه، احساس درد و سوزش در شکم، کاهش وزن، استفراغ و تهوع، سوئ هاضمه و احساس ضعف می باشد. آندوسکوپی، بافت برداری سونوگرافیک آندوسکوپیک، آزمایش خون، سی تی اسکن و رادیوگرافی به تشخیص سرطان معده کمک می کنند.

نفخ شکم

عوامل متعددی باعث ایجاد نفخ در شکم می شوند مثل بلع هوا توسط فرد موقع خوردن و آشامیدن، مصرف مواد غذایی نفاخ مثل حبوبات، سیب زمینی و بروکلی و مشکل هضم گندم و محصولات لبنی. بزرگ شدن شکم، آروغ زدن و خارج شدن باد از مقعد نشانه های نفخ هستند. با انجام آندوسکوپی و کولونوسکوپی می توان تشخیص داد که آیا واقعا مشکل فرد نفخ است یا نه. بهترین راه رهایی از نفخ، پیشگیری از بروز آن است. پس باید تغییراتی را در رژیم غذایی و سبک زندگی ایجاد کرد.

نفخ شکم
هموروئید

هموروئید

در 40 درصد موارد این بیماری علائمی از خود نشان نمی دهد.وقتی رگ های ناحیه رکتوم ملتهب شوند، باعث ایجاد درد و خارش می شوند و در برخی موارد این ناحیه خونریزی می کند. در موارد دیگر نیز می توان هموروئید را در قسمت خارجی رکتوم مشاهده کرد. پیشگیری از یبوست در واقع کمک بسیار زیادی به پیشگیری از هموروئید خواهد کرد. می توان با ایتفاده از برخی داروها و شستشوی ناحیه با آب گرم، علائم هموروئید را تسکین داد اما برای درمان آن باید از درمان هایی مثل بستن هموروئید با نوار لاستیکی، لیزر و در نهایت جراحی برای بردداشتن هموروئید استفاده کرد.

علائم هشداردهنده ای که با مشاهده آن ها باید حتما به متخصص گوارش مراجعه کنید

نمی توان به صورت دقیق گفت که چه زمانی بهترین وقت برای مراجعه به متخص گوارش است اما فرد با توجه به شرایطی که دارد و در صورت مشاهده علائم زیر باید در اسرع وقت به یک متخصص گوارش مراجعه کند.

  • احساس سوزش و درد در ناحیه
  • احساس تیر کشیدن در ناحیه پایین قفسه سینه
  • مشکل در بلع
  • مشاهده خون در مدفوع
  • درد های شکمی
  • بیرون زدگی روده از مقعد
  • سوزش و خارش مقعد
  • یبوست
  • اسهال
  • تغییر رنگ مدفوع
  • وجود دانه های سفید در مدفوع
  • خونریزی مقعد
  • ابتلا به هپاتیت
  • کاهش وزن ناگهانی
  • زخم های زبان و دهان
  • سکسکه های دائمی

موارد ذکر شده در بالا تنها بخشی از علائمی هستند که در صورت مشاهده آن ها باید به متخصص گوارش مراجعه کنید.

متخصص گوارش برای تشخیص بیماری از چه تجهیزات و آزمایش هایی استفاده می کند؟

با گذشت زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی، روز به روز تجهیزات پزشکی جدیدتری ساخته می شود و به کمک آن ها تشخیص بیماری ها راحت تر می شود. متخصص گوارشی که مسئولیت تشخیص بیماری و درمان شما را به عهده دارد، باید در محل فعالیت خود به آخرین تجهیزات پزشکی و تکنولوژی ها، مجهز باشد. هر چقدر این دستگاه ها پیشرفته تر باشند، قطعا تشخیص از طریق آن ها نیز دقیق تر خواهد بود و در نهایت روند درمانی بسیار راحت تر طی خواهد شد.

دکتر امیرسعید صادقی
صحبت های دکتر امیرسعید صادقی، فوق تخصص گوارش درباره اهمیت تجهیزات پزشکی در تشخیص و درمان بیماری های گوارشی

در ادامه به تعدادی از دستگاه ها و آزمایشات مورد استفاده توسط متخصص گوارش اشاره می کنیم؛

آندوسکوپی

با کمک آندوسکوپی می توان نواحی داخلی بدن را مشاهده کرد. آندوسکوپ یک لوله ی نرم و انعطاف پذیر است که به یک دوربین و چراغ کوچک مجهز است. تصاویر گرفته شده با دوربین بر روی یک مانیتور نشان داده می شود تا به پزشک در بررسی وضعیت داخلی اندام ها کمک کند.

آندوسکوپی معده برای بررسی وضعیت مری، معده و ابتدای روده استفاده می گردد. علاوه بر این با کمک آندوسکوپی می توان از بافت نمونه برداری کرد تا با کمک آن علت بسیاری از عوارض مانند خم خونی، خونریزی، التهاب، اسهال و درد مشخص شود. برخی دیگر از روش ها نیز همراه آندوسکوپی برای تشخیص بهتر استفاده می شوند. قبل از انجام آندوسکوپی، بیمار باید با معده خالی مراجعه کند. بیمار باید متخصص گوارش را از تمام داروهایی که مصرف می کند آگاه کند. همچنین مصرف داروهای رقیق کننده خون باید چند روز قبل از انجام آندوسکوپی قطع کردد.

موقع انجام آندوسکوپی، برای فرد داروی بی حسی تجویز می شود و بیمار به پهلو و یا به پشت می خوابد. ممکن است فرد در قسمت  گلوی خود کمی احساس فشار کند که طبیعی است اما عوارض اندوسکوپی بعد از مدتی از بین خواهند رفت. در برخی موارد ممکن است لازم باشد که پزشک، بیمار را بیهوش کند که در این صورت کار آندوسکوپی تحت نظر یک متخصص بیهوشی انجام می گیرد.

اشعه ایکس

اشعه ایکس ناحیه شکم

اشعه ایکس ناحیه شکم یا همان رادیوگرافی شکمی تصویری از اندام های داخلی به ما می دهد. اشعه ایکس می تواند از بسیاری از سطوح عبور کند و در نتیجه برخورد با یک دستگاه شناساگر، فیلم و یا تصاویر را به کامپیوتر می فرستد.  در بیشتر موارد دو اشعه ایکس از ناحیه های مختلف تابیده می شوند. سایه ها خاکستری در تصاویر ضبط شده اندام های بدن با تراکم پایین مثل عضلات هستند و سایه های سفیدرنگ در تصاویر رادیو گرافی، بافت های متراکم مثل استخوان هستند. از این روش برای بررسی علت درد های شکمی، تورم، استفراغ و تهوع، بررسی هوای خروجی از روده ها، تایید موقعیت مناسب لوله های استفاده شده توسط  پزشک مثل لوله ی بینی-معده ای، مری مصنوعی، لوله ی تخلیه ی کلیه، و شانت تخلیه مایع مغزی استفاده می شود.

لاپاراسکوپی

لاپاراسکوپی نوعی از جراحی می باشد که در آن پزشک با کمک یک تلسکوپ مخصوص که از طریق برشی در زیر شکم وارد می شود می تواند داخل شکم را مشاهده نماید. برخی از بیماری هایی را که می توان با لاپاراسکوپی تشخیص داد شامل درد ناگهانی شکمی، ناباروی، عفوونت لگنی، آبسه لگنی، بیماری التهابی لگن و چسبندگی لگنی و یا بافت اسکار همراه با درد می باشد. لاپاراسکوپی تحت بیهوشی عمومی انجام می شود تا بیمار متوجه انجام این جراحی نشود.

لاپاراسکوپی

کولونوسکوپی

کولونوسکوپی برای تشخیص تغییرات و ایجاد موارد غیر عادی در روده بزرگ استفاده می شود. کولونوسکوپی یکی از پراستفاده ترین روش های تشخیصی برای بیماری های گوارشی است. هنگام انجام کولونوسکوپی، یک لوله انعطاف پذیر که به دوربین و چراغ کوچکی مجهز است، وارد رکتوم می شود تا پزشک بتواند داخل بدن را به راحتی مشاهده کند. اگر پزشک صلاح بداند می تواند برای بررسسی های بیشتر از بافت نمونه برداری نیز انجا بدهد.کولونوسکوپی معمولا برای یافتن دلایل عوارضی مثل درد شکم، خونریزی مقعد، یبوست، اسهال و مشکلات دیگر است. ممکن است بعد از سن 50 سال بر اساس سابقه خانوادگی در مورد سرططان روده و سلامتی عمومی شما، پزشک به شما توصیه کند تا در فواصل زمانی مشخص، برای انجام کولونوسکوپی و بررسی وضعیت روده ها اقدام کنید. از پلیپ داشته باشید پزشک شما می تواند با کمک کولونوسکوپی پولیپ را بردارد و وضعیت آن ها را بررسی کند. این نوع پولیپ ها که در دیواره داخلی روده بزرگ ایجاد می شوند بیشتر در آقاین بالای سن 50 سال اتفاق می افتد. خارج کردن این پولیپ ها احتمال ابتلا به سرطان کولورکتال را کاهش می دهد. کولونوسکوپی خطر بسیار کمی دارد اما می تواند با عوارضی مانند پارگی رکتوم، خونریزی هنگام بیوپسی و کمی درد همراه باشد. برای انجام کولونوسکوپی حتما باید از قبل آماده باشید. مثلا یک روز قبل از انجام آن، نباید مواد غذایی جامد مصرف کنید یا باید طبق دستور پزشک از ملین استفاده کنید تا روده ها کامل تخلیه شوند. برای آگاهی کامل از آمادگی قبل از کولونوسکوپی، کلیک کنید.

سونوگرافی

سونوگرافی دستگاه گوارش بیشتر برای اعضای توپر و تو خالی که دارای مایع هستند استفاده می شود. برای انجام سونوگرافی اعضای داخلی شکم، باید هوا یا گازی در داخل معده وجود نداشته باشد چرا که در انجام سونوگرافی اختلال ایجاد می شود. سونوگرافی شکم بیشتر برای بررسی جدار روده و معده، تورم کیسه صفرا، بررسی کیست های عفونی  مثل کیست هیداتیک، آبسه های میکروبی کبد، تومور های موجود در دستگاه گوارش و التهاب آپاندیس استفاده می شود. در برخی موارد، قدرت تشخیص توده ها و متاستاز های کبد از طریق سونوگراافی، بهتر از سی تی اسکن است. برای انجام این کار، باید حتما بیمار ناشتا باشد. غذاهای چرب و تخم مرغ نباید قبل از انجام سونوگرافی مصرف شود. حتما مایعات ساده مثل آب و چای کمرنگ مشکلی ندارد.

سونوگرافی
بیوپسی

بیوپسی

بیوپسی همان نمونه برداری از بافت است که به منظور بررسی دقیق تر وضعیت سلول های آن قسمت انجام می شود. این کار معمولا برای جستجوی سرطان انجام می شود. البته برای تشخیص سیروز در افراد مبتلا به هپاتیت مزمن و یا رد عضو پیوندی نیز قابل انجام است. بیشتر نمونه برداری ها با سوزن انجام می شود. سوزن به سمت بافت مشکوک رفته و کمی از آن بافت را بر می دارد. انواع دیگر نمونه برداری ها نمونه برداری با کمک سی تی اسکن، نمونه برداری با سونوگرافی، نمونه برداری از استخوان و مغز استخوان باشد. بعد از بیوپسی، بافت برداشته شده، به یک مرکز پاتولوژی برده می شود تا در زیر میکروسکوپ بررسی شود. با مشاهده نوع، شکل و فعالیت های سلول ها، مشکل تشخیص داده می شود.

ویژگی بهترین متخصص گوارش چیست؟

یک متخصص گوارش خوب ویژگی های بارزی داد که او را از دیگر پزشکان متمایز می کند. این ویژگی ها شامل موارد زیر می شوند؛

علم پزشک

متخصص گوارش با استفاده از دانش پزشکی و تجربه ی خود به بررسی شرح حال و وضعیت جسمانی بیمار می پردازد. در برخی موارد ممکن است؛ بررسی محیط داخلی دستگاه گوارش یکی از نکات بسیار مهم در تشخیص بیماری های احتمالی می باشد. پزشک با مشاهده ی فضای درونی دستگاه گوارش علائم بیماری را می سنجد و بهترین تصمیم را برای طرح درمانی موثر می گیرد.

نحوه ی برخورد پزشک

پزشک باید بستری را فراهم سازد تا بیمار در عین اطمینان خاطر و اعتماد، به شرح حال خود بپردازد. همچنین پزشک باید به صورت دقیق به صحبت های بیمار گوش فرا دهد و علائم بیان شده را موشکافانه مورد بررسی قرار دهد.برقراری ارتباط موثر بین بیمار و پزشک پارامتری بسیار مهم می باشد که حتی می تواند روند درمان را نیز تحت تاثیر قرار دهد و روحیه ی بیمار را برای گذراندن دوره ی درمانی موفق و موثر، تقویت نماید.

دسترسی به مطب متخصص گوارش در غرب تهران

محدوده ی غرب تهران، ساکنین زیادی را در خود جای داده است. به گونه ای که در اغلب ساعات روز، تردد و رفت و آمد در منطقه ی غرب تهران زیاد می باشد. مطمئنا برای شما نیز خوشایند نیست که برای مراجعه به پزشک از مسیری پر ازدحام و پر ترافیک عبور کنید.بنابراین احتمالا دسترسی آسان به مطب پزشک نیز یکی از موارد مهم در انتخاب بهترین فوق تخصص گوارش در غرب تهران می باشد.مطب دکتر امیر سعید صادقی، فوق تخصص گوارش در غرب تهران، محدوده ی سعادت آباد واقع شده است و شما عزیزان می توانید در کمترین زمان ممکن و با راحتی بیشتر به ایشان مراجعه نمایید.

دموگرافی یک متخصص گوارش خوب

چه زمانی به متخصص گوارش مراجعه کنیم؟

هرگاه احساس کردید علائمی از یک اختلال گوارشی دارید می توانید به متخصص گوارش مراجعه کنید. پزشک متخصص می تواند با انجام معاینات حضوری و بررسی شرح حال شما، علت علائم را به طور دقیق ریشه یابی کند و متناسب با آن برنامه ی درمانی را مشخص نماید.

به خاطر داشته باشید در برخی موارد برای تشخیص قطعی و صحیح لازم است از یک سری روش های تشخیصی مناسب مانند: آندوسکوپی، کولونوسکوپی، نمونه ادرار و سایر تست های آزمایشگاهی استفاده کرد.

لازم به توجه است که؛ مدت زمانی که یکبار به صورت کامل؛ برای تشخیص و درمان بیماری یا حتی عارضه ای جزئی صرف می کنید، خیلی بهتر از این است که بارها و بارها به دنبال یافتن راه حلی برای درمان موقت و گذرای مشکل گوارشی خود باشید!!! پس زمان را تلف نکنید و به سلامت خود اهمیت دهید.

شاید در منازل تمام ما قرص هایی برای رفع حالت تهوع، انواع مسکن ها و… وجود داشته باشد. خیلی از ما انسان ها، عادت داریم تا هنگام مواجه شدن با یک سردرد یا معده درد، خود را با قرص هایی که در منزل داریم، درمان کنیم.

از نظر پزشکی، درمان های خودسرانه می تواند عواقب ناگواری را به دنبال داشته باشند. پس توصیه ی ما به شما عزیزانی که نگران وضعیت سلامتی خود هستید این است که؛ هنگام مواجه شدن با هرگونه علائم بیماری و کسالت ابتدا با یک پزشک متخصص مشورت نمایید و سپس اقدام به درمان مشکلات موجود نمایید.

7 نکته برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های گوارشی

همه ی ما جمله ی پیشگیری بهتر از درمان است را بار ها شنیده ایم. مراقبت از دستگاه گوارش به دلیل پیچیده بودن و مرتبط بودن اعضای آن با یکدیگر، بسیار اهمیت دارد. نگران نباشید!! هیچ وقت برای مراقبت از بدنتان دیر نیست. شما می توانید با رعایت این 7 نکته از بروز بسیاری از بیماری های گوارشی جلوگیری کنید.

  • میوه و سبزیجات را به میزان کافی مصرف کنید.

میوه ها و سبزیجات سرشار از فیبر و ویتامین هستند که علاوه بر تقویت سیستم ایمنی به فعالیت دستگاه گوارش شما کمک می کنند.

  • آب به میزان کافی بنوشید.

اهمیت مصرف آب آشامیدنی، بر هیچ کس پوشیده نیست. نوشیدن آب علاوه بر تسهیل حرکت روده ها، سم زدایی بدن را نیز انجام می دهد. سوخت و ساز بدن با کمک مصرف آب، افزایش می یابد.

  • پروتئین های خوب مصرف کنید.

مصرف پروتئین های مفید برای سلامت شما فوق العاده است. البته فراموش نکنید پروتئین های گیاهی جزء جدا نشدنی رژیم غذایی شما باشند. پروتئین های حیوانی مانند گوشت قرمز، ماهی و مرغ نیز باید به میزان کافی و نه بیشتر مصرف شوند.

  • غذای آماده کمتری مصرف کنید.

می توان گفت مهم ترین نکته در پیشگیری از ابتلا به بیماری های گوارشی، عدم مصرف غذاهای فراوری شده و فست فود به طور بی رویه است. علاوه بر این مصرف نوشیدنی های گازدار و کافئین دار، خامه، ادویه، کربوهیدرات های ساده و غذاهای پرچرب مثل خامه باید به حداقل ممکن برسد.

  • ورزش کنید.

قدم زدن نیم ساعت بعد از غذا و یا ورزش های منظم، به هضم غذا بسیار کمک می کند. علاوه بر این ها، متابولیسم بدن بالا رفته و سموم بدن راحت تر دفع می شوند. سوزاندن چربی های اضافی برای فعالیت صحیح دستگاه گوارش مهم است.

  • خود را از موقعیت های پر استرس دور کنید.

بسسیاری از بیماری های گوارشی به اعصاب بر می گردد. سعی کنید استرس خود را مدیریت کنید و یا از موقعیت هایی که برای شما دلهره و اضظراب می آفرینند دوری کنید. استرس می تواند حرکت روده ها و سرعت حرکت غذا در دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار دهد که در نهایت باعث دل درد و دل پیچه می شود.

  • تحت نظر پزشک باشید.

برای چکاپ دستگاه گوارش و وضعیت سلامت عمومی خود، بهتر است بهترین متخصص گوارش در شهر خود را پیدا کنید و به او مراجعه کنید. اگر علامت خاصی در بدن شما باری مدتی طولانی وجود داشت، مثل یبوست، اسهال، سوزش معده و درد های شکمی، حتما باید به یک مختصص گوارش مراجعه کنید.

راه های ارتباطی با دکتر امیرسعید صادقی

دکتر امیرسعید صادقی یکی از فعال ترین پزشکان در فضای آنلاین هستند که با کمک صفحات مجازی خود، بهترین مشاوره ها را برای بیماران راه دور خود انجام می دهند. در ادامه راه های ارتباطی با ایشان را مطرح می کنیم.

برای مشاوره آنلاین با دکتر اyjnhjmhمیرسعید صادقی کلیک کنید.
fghgkjhk
دکتر امیرسعید صادقی یکی از پر مراجعه ترین و محبوب ترین پزشکان ایران
در زمینه مشاوره و نوبت دهی آنلاین هستند. شما می توانید با کلیک بر روی
تصویر رو به رو و ورود به سایت، یک وقت مشاوره آنلاین رزرو کنید.
برای مشاوره آنلاین با دکتر امیرسعید صادقی کلیک کنید.
برای مشاوره آنلاین با دکتر امیرسعید صادقی کلیک کنید.

اینستاگرام

دکتر صادقی در اینستاگرام بسیار فعال بوده و با لایوهای متعددی که دارند به صورت زنده پاسخگوی سوالات بسیاری از بیماران می باشند. همچنین ایشان با برقراری لایو مشترک با دیگر پزشکان به مسائل مهمی در زمینه بیماری های گوارشی می پردازند.

سوالات متداولی که بیماران از دکتر امیرسعید صادقی می پرسند.

خلاصه کلام

یک فوق تخصص گوارش با دانش بالای خود نسبت به تشخیص انواع مشکلات گوارشی اشراف کامل دارد و می تواند بهترین مشاور و پشتیبان برای افرادی باشد که بنا به دلایل مختلف با اختلالات گوارشی درگیر هستند.کار را به دست کاردان خود بسپارید. شاید در خیلی از موارد فکر کنید مراجعه به اورژانس و یا یک پزشک عمومی می تواند شما را هرچند موقتی از شر مشکلات گوارشی راحت کند. ولی به چه قیمتی؟ اگر دوباره این مشکلات عود کنند چه می کنید؟! پزشک متخصص می تواند با تشخیص صحیح شما را از علت علائمی که دارید با خبر سازد و بهترین روش درمانی را برای برطرف شدن کامل اختلالات موجود، انتخاب نماید.

دکتر امیرسعید صادقی

فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران در مقطع فوق تخصصی گوارش و کبد. در سال ۹۰ با رتبه اول در امتحان ورودی فوق تخصص گوارش و کبد وارد دانشگاه تهران شدم و در سال ۹۲ با موفقیت در امتحان بورد فوق تخصصی گوارش با کسب رتبه سوم تحصیلات خود رو به پایان رساندم. فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مقطع تخصص بیماریهای داخلی و بورد تخصصی داخلی در سال ۸۸ فارغ التحصیل شدم.

8 thoughts on “آیا می دانید بهترین متخصص گوارش چه ویژگی هایی دارد؟

  1. ماریامحبوب - دسامبر 21, 2020 در 4:10 ب.ظ

    سلام خسته نباشید ببخشید من بیماری اشالازی دارم تقریبا سه چهارسالیه یک مرحله تزریق سم هم داشتم اماالان مدتیه خیلی اذیت میشم دائماشبها تا صبح سرفه میکنم اسیدبرمیگرده به بینی ودهانم

    پاسخ
    • drsaeghi - دسامبر 31, 2020 در 5:56 ق.ظ

      سلام. باید حتما برای مشاوره اقدام بفرمایید تا مشخص بشه که دقیقا مشکل چه بوده و چرا برای اولین اقدام بوتاکس رو انتخاب کردند و چرا دیلاتاسیون با بالون انجام نشده. باید معاینه کامل انجام بشه.

      پاسخ
  2. سارا - آگوست 1, 2021 در 6:15 ب.ظ

    سلام
    من جدیدا پوستم خیلی جوش میزنه. چقد احتمال داره کبد چرب داشته باشم؟ ۱۶ سالمه

    پاسخ
    • دکتر امیرسعید صادقی - آگوست 1, 2021 در 10:12 ب.ظ

      سلام
      با توجه به سنی که دارید دلیل این جوش ها می تواند بلوغ یا داشتن پوست چرب باشد. بهتر است ابتدا به یک متخصص پوست مراجعه کنید.

      پاسخ
  3. محمد - آگوست 1, 2021 در 6:16 ب.ظ

    سلام
    من جدیدا آندوسکوپی کردم و انگار گلوم زخم شده باید چیکار کنم؟

    پاسخ
    • دکتر امیرسعید صادقی - آگوست 1, 2021 در 10:13 ب.ظ

      سلام
      این احساس طبیعی است مایعات گرم مصرف کنید تا وضعیت بهبود پیدا کند.

      پاسخ
  4. زینب - آگوست 1, 2021 در 6:18 ب.ظ

    سلام آقای دکتر من دو سالی میشد ریفلاکس داشتم و یه سری منع غذایی داشتم. میتونم الان که ریفلاکسم خوب شده دوباره برگردم به تغذیه های قبلیم؟

    پاسخ
    • دکتر امیرسعید صادقی - آگوست 1, 2021 در 10:14 ب.ظ

      سلام
      در هر صورت بهتر است جانب احتیاط را رعایت کنید.

      پاسخ

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۳۰ دقیقه
Call Now Button