بیماری کرون
بیماری کرون
بیماری کرون، اختلالی است که با علائمی مانند اسهال، دردهای شکمی و یا مشکلات مربوط به سیستم گوارش همراه می باشد. سیستم گوارش، که شامل دهان، معده و روده می باشد، بخشی از بدن است که مسئول جذب و هضم مواد غذایی می باشد.
در صورتی که این سیستم بدون هیچ گونه مشکلی عملکرد طبیعی خود را داشته باشد، سیستم ایمنی نیزبه تخریب باکتری ها و سلول های سرطانی می پردازد. گاهی سیستم ایمنی اشتباها سلول های سالم را مورد هدف و حمله قرار می دهد، که این شرایط اصطلاحا واکنش خود ایمنی یا اتوایمیون نامیده می شود.
چنین اتفاقی را در بیماری کرون شاهد آن هستیم. در صورت ابتلا به این بیماری، بدن مخاط سیستم گوارش را مورد حمله قرار می دهد و می تواند منجر به بروز التهاب، زخم و خونریزی شود.
علائم این بیماری به مرور زمان بهتر و یا بدتر خواهد شد. با این که درمان قطعی برای آن وجود ندارد، اما خوشبختانه مصرف دارو و سایر اقدامات درمانی به بهبود علائم کمک می کنند.
علائم و نشانه های بیماری کرون
تشخیص بیماری کرون
آیا تستی جهت تشخیص بیماری کرون وجود دارد؟
بله، تست هایی وجود دارند که به تشخیص بیماری کرون کمک میکنند.
اشعه ایکس از جمله تست های تشخیصی است که به بررسی و اسکن قسمت فوقانی روده می پردازد.
کولونوسکوپی:
تستی است که جهت بررسی قسمت تحتانی روده تجویز می شود. جهت انجام این تست، لوله ای ظریف و باریک به همراه دوربین متصل به آن، وارد مقعد، رکتوم و کولون می شود تا پزشک به بررسی کولون و قسمت انتهایی روده کوچک بپردازد.
آیا راهی برای بهبود علائم بیماری کرون وجود دارد؟
بله، با رعایت موارد زیر:
– کنار گذاشتن مواد غذایی که باعث تشدید علائم می شوند. برخی افراد با خوردن مواد غذایی حاوی فیبر مانند میوه و سبزیجات، دچار مشکلات گوارشی می شوند.
– کنار گذاشتن سیگار و دخانیات. سیگار کشیدن می تواند باعث تشدید علائم و افزایش احتمال انجام جراحی شود.
– عدم مصرف داروهایی از قبیل ژلوفن و ناپروکسن

درمان بیماری کرون
داروهایی جهت تسکین علائم بیماری از سوی پزشک تجویز می شوند. این داروها به کاهش التهاب و پاسخ های سیستم ایمنی کمک می کنند.
برخی داروها به پیشگیری از بازگشت و عود بیماری کمک می کنند. در برخی موارد، مصرف آنتی بیوتیک از سوی پزشک برای بیمار در نظر گرفته خواهد شد. گاهی نیاز است انواع گوناگونی از داروها مصرف شود تا بهترین نوع آن انتخاب گردد.
آیا جراحی در درمان بیماری کرون توصیه می شود؟ در صورتی که مصرف دارو در درمان و کنترل علائم بیماری، موثر واقع نشود و یا مصرف دارو عوارض جانبی را به همراه داشته باشد، جراحی میتواند گزینه خوبی جهت درمان باشد.
این نکته را در نظر داشته باشید که جراحی به درمان بیماری کمک نمیکند، بلکه به بیمار کمک می کند تا احساس بهتری داشته باشد و بتواند کارهای روزانه خود را انجام دهد.
جراحی شامل موارد زیر می باشد:
برداشتن قسمتی از کولون که درگیر شده است.
باز کردن مجدد قسمتی از کولون که مسدود شده است.

آیا بیماری کرون کشنده است
آیا ابتلا به بیماری کرون، منجر به سرطان می شود؟
بله. شانس ابتلا به سرطان به مدت زمان ابتلا به بیماری کرون و درگیری کولون بستگی دارد.
متخصصین گوارش معتقدند افراد مبتلا به بیماری کرون که کولون نیز درگیر شده، باید تست کولونوسکوپی را انجام دهند.
افراد مبتلا به بیماری کرون باید همیشه تحت درمان باشند و بسیاری از افراد می توانند به زندگی عادی خود بپردازند.
اگر خانم مبتلا به بیماری کرون قصد بارداری داشته باشد، چه باید کند؟
در بسیاری از موارد، این بیماری مشکلی را برای بارداری ایجاد نمی کند. در صورتی که قصد باراری دارید، حتما با پزشک خود مشورت کنید تا تست های ضروری قبل و در طول بارداری انجام شوند. در این مدت، تغییراتی در مصرف داروها نیز ایجاد خواهد شد. چرا که برخی داروهای تحویز شده برای این بیماری، برای سلامت جنین مضر هستند.