تشخیص زخم معده

تشخیص زخم معده

زخم معده، اختلالی شایع در دستگاه گوارش است که با تشکیل زخم در مخاط معده و یا قسمت ابتدایی روده کوچک همراه می باشد. این اختلال نه تنها منجر به بروز ناراحتی و دردهای شکمی می شود، بلکه می تواند عوارض خطرناکی مانند خونریزی و یا کم خونی را به همراه داشته باشد.
– عفونت با باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری، علت شایع بروز زخم معده می باشد.
از جمله علائم شایع زخم معده می توان به دردهای شکمی اشاره کرد. بسیاری از بیماران از احساس درد در معده و یا زیر دنده های خود (هر دو طرف) شکایت می کنند.

الگوی درد به محل تشکیل زخم بستگی دارد. این درد می تواند بعد از خوردن وعده های غذایی تشدید یابد. به همین خاطر بسیاری از بیماران، میل به غذا خوردن را از دست می دهند و به همین دلیل است که شاهد کاهش وزن در افراد مبتلا به زخم معده هستیم.

روش های تشخیص زخم معده
روش های تشخیص زخم معده

روش های تشخیص زخم معده

هدف از انجام تست های تشخیصی، رسیدن به علت بروز زخم معده و تشخیص این اختلال می باشد.
در صورتی که شدت علائم خفیف باشد، معمولا مصرف دارو به منظور توقف تولید اسید معده در نظر گرفته می شود. با این حال، در صورتی که بعد از گذشت دوره درمان، علائم مجدد ظاهر شوند، تست های تشخیصی بیشتری جهت تعیین روش مناسب برای درمان قطعی زخم معده، از سوی متخصص گوارش تجویز خواهد شد.
تست های تشخیص زخم معده عبارتند از:

آندوسکوپی

در این تست، لوله ای ظریف به نام آندوسکوپ و دوربین متصل به آن، از طریق مری وارد معده، مخاط معده و دوازدهه می شود و پزشک به بررسی این قسمت ها خواهد پرداخت. میزان صحت این روش بسیار بالاست.
علاوه بر این، در صورت وجود زخم، امکان بررسی میزان شدت و یا علائمی از بدخیم بودن زخم نیز در این روش وجود دارد.

بیوپسی

بیوپسی و نمونه برداری از مخاط معده، به تشخیص وجود هلیکوباکتر پیلوری در معده کمک می کند.

 دکتر امیر سعید صادقی ، فوق تخصص گوارش و کبد ، دارای بورد تخصصی بیماری های داخلی و عضو انجمن گوارش و کبد ایران می باشند. شما عزیزان می توانید ، از طریق زیر با دکتر صادقی ارتباط برقرار کنید :
شماره تماس: 02188681047   –  02188689871 
صفحه اینستاگرام دکتر امیر سعید صادقی

یکی از نکات مهم در تشخیص زخم معده، بررسی وجود باکتری هلیکوباکتر در معده می باشد. به همین خاطر، تست زیر از سوی پزشک تجویز خواهد شد:

تست تنفس هلیکوباکتر

که تست تنفس اوره نیز نام دارد، به تشخیص هلیکوباکتر در معده و دوازدهه کمک می کند. این تست بر پایه این مبنا است که باکتری هلیکوباکتر، آنزیمی به نام اوره آز تولید می کند. این آنزیم به طور طبیعی در معده و دوازدهه یافت نمی شود و تنها در افراد آلوده با باکتری مشاهده خواهد شد.
– هلیکوباکتر پیلوری در محیط اسیدی معده و دوازدهه زنده می ماند.
از آن جایی که مصرف داروهای ضد التهابی و غیر استروئیدی، در بروز زخم معده دخیل هستند، توصیه می شود لیست تمام داروهای مصرفی را در اختیار بهترین فوق گوارش در تهران قرار دهید.

در صورتی که بیمار مبتلا به زخم معده باشد، اما عفونت با هلیکوباکتر پیلوری تشخیص داده نشود و یا این که بیمار هیچ گونه داروی ضد التهابی مصرف نکرده باشد، تست های تشخیصی بیشتری به منظور تعیین علت بروز زخم معده نیاز می باشد.
در صورت تشخیص زخم معده، مراجعه مرتب به پزشک، دنبال کردن اقدامات درمانی تجویز شده از سوی پزشک و رعایت مواردی از قبیل مصرف داروها و یا تغییر در عادات غذایی، اهمیت بسیاری پیدا خواهد کرد.

منبع:
Source: https://www.verywellhealth.com/peptic-ulcer-disease-4014543#diagnosis

دکتر امیرسعید صادقی

فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران در مقطع فوق تخصصی گوارش و کبد. در سال ۹۰ با رتبه اول در امتحان ورودی فوق تخصص گوارش و کبد وارد دانشگاه تهران شدم و در سال ۹۲ با موفقیت در امتحان بورد فوق تخصصی گوارش با کسب رتبه سوم تحصیلات خود رو به پایان رساندم. فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مقطع تخصص بیماریهای داخلی و بورد تخصصی داخلی در سال ۸۸ فارغ التحصیل شدم.

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه
Call Now Button