عوارض مهلک و ناگوار داروهای مسهل را جدی بگیرید!!!

آیا از عوارض داروهای مسهل خبر دارید؟
پارامترهای یبوست در هر فردی متفاوت است. بسیاری از افراد، با مشکلات تخلیه روده مواجه اند. حرکات روده ای کمتر از سه بار در هفته، با عنوان یبوست در نظر گرفته می شود. در صورتی که این شرایط، بیش از چند هفته ادامه پیدا کند، یبوست مزمن خواهد بود.
داروی مسهل، می تواند به تحریک حرکات روده ای کمک کند. انواع مختلفی از این داروها در دسترس است و تهیه آن ها نیازی به نسخه پزشک ندارد.
در این مقاله، سعی داریم به عوارض مصرف داروهای مسهل بپردازیم.

عوارض داروهای مسهل

این که امکان تهیه این داروها بدون نسخه متخصص گوارش و کبد وجود دارد، الزاما به این معنا نیست که هیچ گونه عوارضی را به همراه ندارند. در مصرف این داروها موارد مهم زیر را مد نظر قرار دهید:

  • داروهای مسهل می توانند با سایر داروها تداخل پیدا کنند.
  • داروهای مسهل می توانند با داروهای قلب، آنتی بیوتیک ها و داروهای استخوان ساز تداخل پیدا کنند. شما می توانید با مطاله برچسب روی دارو، اطلاعاتی در این خصوص کسب کنید.
  • در صورتی که مواردی مانند دیورتیکولیت، علت بروز یبوست باشد، مصرف طولانی مدت داروی مسهل می تواند باعث کاهش قدرت انقباض کولون شود.
  • در صورتی که مصرف داروی مسهل، باعث اسهال شود، بدن آب از دست خواهد داد. اسهال هم چنین می تواند باعث بر هم خوردن تعادل و توازن الکترولیت ها شود.
  • در خانم های شیرده، امکان انتقال برخی موارد از طریق شیر وجود دارد که می تواند باعث اسهال و یا بروز سایر مشکلات برای نوزاد شود. حتما قبل از مصرف این داروها با پزشک مشورت داشته باشید.
  • مصرف بیش از حد داروهای مسهل می تواند منجر به بروز واکنش های شدید عصبی و عضلانی شود و تناوب حرکت روده ای تا حد زیادی به مصرف این داروها وابسته خواهد شد.
  • توصیه ما به افرادی که از یبوست رنج می برند، این است که اگر می توانند از درمان های طبیعی کمک بگیرند تا وابستگی شان به داروهای مسهل کمتر شود.

عوارض شدید مصرف داروهای مسهل

زمانی که یبس هستید و داروی مسهل مصرف می کنید، در صورت مشاهده تغییرات ناگهانی در الگوی حرکات روده ای و یا ادامه دار شدن یبوست بیش از هفت روز، حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
توصیه می شود در صورت بروز علائم زیر، به پزشک مراجعه شود:
– خونریزی مقعدی
– مدفوع خونی
– دل پیچه و دل درد
– احساس ضعف و خستگی
– سرگیجه
– خارش پوست
مشکلات بلع
– نامنظم شدن ریتم ضربان قلب

راه های جلوگیری از یبوست

برای پیشگیری از یبوست، چه می توان کرد؟
تغییر در سبک زندگی و رعایت مواد زیر می تواند به درمان و پیشگیری از بروز یبوست کمک کند:
– مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر، میوه و سبزیجات
– محدود کردن مصرف فرآورده های لبنی
– نوشیدن آب و مایعات
– ورزش و فعالیت بدنی
– کنترل استرس

داروهای مسهل

غذاهای مناسب برای رفع یبوست

غذاهای زیر می تواند در درمان یبوست تاثیر مثبت داشته باشد. البته باید توجه داشته باشید که یبوست شما به دلیل بیماری یا مشکل جدی نباشد.

●خیساندن انجیر خشک در آب

● استفاده از روغن بادام شیرین یا روغن زیتون

● بعد از غذا در تایم مناسب سیب یا انار شیرین بخورید

● به صورت ناشتا، خاکشیر در اب با نبات بخورید

● مصرف نعناع یا ریحان همراه غذا

● مصرف انجیر و گردو به عنوان تنقلات طی روز

● مصرف ناشتای تعدادی مویز بدون هسته یا کشمش

● در جهت عقربه‌های دور ناف ساعت با روغن بادام شیرین

● صبحانه را به موقع بخورید

●ورزش و خواب مناسب داشته باشید

تاثیر داروهای مسهل در درمان یبوست

  • مصرف داروهای مسهل، یکی از روش های درمان یبوست است. اما احتمال تداخل با سایر داروها وجود دارد، به همین خاطر توصیه می شود قبل از مصرف، با پزشک مشورت شود.
  • در یبوست های مزمن، علاوه بر مصرف دارو، باید تغییراتی در رژیم غذایی و سبک زندگی فرد ایجاد شود تا علاوه بر درمان، از بروز مجدد یبوست در آینده نیز پیشگیری به عمل آید.

منبع:
Source: https://www.healthline.com/health/laxatives-side-effects#different-types-oflaxatives

 
دکتر امیرسعید صادقی

فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران در مقطع فوق تخصصی گوارش و کبد. در سال ۹۰ با رتبه اول در امتحان ورودی فوق تخصص گوارش و کبد وارد دانشگاه تهران شدم و در سال ۹۲ با موفقیت در امتحان بورد فوق تخصصی گوارش با کسب رتبه سوم تحصیلات خود رو به پایان رساندم. فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مقطع تخصص بیماریهای داخلی و بورد تخصصی داخلی در سال ۸۸ فارغ التحصیل شدم.

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه
Call Now Button