فواید مصرف فیبر برای سلامتی بدن
فواید مصرف فیبر
آیا با فواید مصرف فیبر آشنا هستید؟
فیبر، ماده ای است که در برخی میوه ها، سبزیجات و غلات یافت می شود. فیبر می تواند بر روی نحوه هضم سایر مواد غذایی تاثیر بگذارد و به بهبود حرکات روده ای کمک کند.
دو نوع فیبر وجود دارد؛ فیبرهای محلول که در میوه ها، جو دو سر، دانه جو، لوبیا و نخود یافت می شوند.
فیبرهای نامحلول، که در گندم و سایر غلات یافت می شوند.
هر دو این فیبرها، فیبرهای خوراکی هستند.

اهمیت فیبر برای سلامت بدن
فیبر، مدفوع را نرم و به تسهیل حرکات روده ای کمک می کند. اضافه کردن فیبر به رژیم غذایی به رفع مشکلاتی از قبیل یبوست، هموروئید و اسهال کمک می کند. فیبر هم چنین به رفع بی اختیاری مدفوع نیز کمک می کند.
مصرف فیبر به میزان کافی، احتمال بروز مشکلات قلبی، سکته و دیابت نوع دو را کاهش می دهد. آن هم به این دلیل که فیبر، باعث پایین آمدن سطح کلسترول و کنترل سطح قند خون می شود.
مقدار مورد نیاز فیبر برای سلامت بدن
چه میزان فیبر نیاز می باشد؟
مصرف روزانه 20 تا 35 گرم فیبر توصیه می شود. برچسب روی مواد غذایی، میزان فیبر آن محصول را نشان می دهد.

چگونه بفهمیم میزان فیبر مصرفی، کافی است؟
برای اطمینان از کسب فواید مصرف فیبر، تا می توانید میوه، سبزیجات و غلات را در رژیم غذایی تان قرار دهید. صبحانه حاوی غلات، سرشار از فیبر می باشد.
در صورتی که میزان کافی فیبر از طریق رژیم غذایی تامین نشود، می توانید گندم و سبوس را به غذا اضافه کنید. مصرف مکمل های فیبر نیز می تواند مفید باشد. این مکمل ها در فرم پودر یافت می شوند و می توانید آن ها را به صورت مخلوط در آب و یا سایر مایعات مصرف کنید.
عوارض مصرف فیبر
آیا مصرف فیبر عوارضی را به همراه دارد؟
با شروع مصرف فیبر، ممکن است احساس نفخ در شکم و یا دل پیچه داشته باشید. در صورتی که مصرف فیبر به تدریج به رژیم غذایی اضافه شود، احتمال بروز چنین عوارضی از بین خواهد رفت.
برخی افراد در صورت مصرف زیاد فیبر و یا مکمل های فیبر، احساس ناخوشایندی خواهند داشت. در چنین شرایطی، کم کردن میزان مصرف فیبر توصیه می شود.