فیلم آندوسکوپی معده با بیهوشی
فیلم آندوسکوپی معده با بیهوشی
بسیاری از بیماران قبل از انجام آندوسکوپی معده، تمایل دارند تا از روند این تکنیک تشخیصی مطلع شوند و به همین منظور ممکن است به دنبال فیلم آندوسکوپی معده با بیهوشی باشند. شاید برای خود شما هم اتفاق افتاده باشد که با شنیدن آندوسکوپی احساس خفگی و یا ناراحتی پیدا کنید و از انجام این تکنیک بدون بیهوشی و یا بی حسی سر باز بزنید!!
کاربرد آندوسکوپی در بیماری های گوارشی
زخم معده همان طور که از نامش پیداست، زخم بازی است که داخل لایه های مخاطی معده و یا بخشی از روده کوچک ایجاد می شود. گاهی ممکن است این زخم در هر دو قسمت دیده شود.
معده درد، یکی از شایع ترین نشانه های زخم معده است. اما گاهی ممکن است هیچ نشانه ای از ایجاد زخم در معده مشاهده نشود. این درد در قسمت فوقانی شکم احساس خواهد شد و مصرف برخی مواد غذایی می تواند باعث تشدید درد شود.
- تهوع، استفراغ و احساس نفخ در شکم از دیگر علائم زخم معده می باشد.
اما نکته ای که افراد باید در نظر داشته باشند این است که احساس درد در قسمت فوقانی شکم می تواند دلایلی غیر از زخم معده داشته باشد.

خونریزی:
مهم ترین علامتی است که در زخم معده باید به آن اهمیت داده شود. این خونریزی می تواند آهسته باشد و فرد متوجه آن نشود و گاهی می تواند بسیار خطرناک باشد. در صورتی که میزان خونریزی کم باشد، علائم چندانی مشاهده نخواهد شد تا زمانی که فرد دچار کم خونی شود.
- خستگی، کم آوردن نفس هنگام ورزش و رنگ پریدگی از جمله شایع ترین علائم کم خونی هستند.
در صورتی که خونریزی شدید باشد، ممکن است در مدفوع نیز خون دیده شود. از آن جایی که افراد مبتلا به زخم معده دچار استفراغ می شوند، ممکن است خون در استفراغ نیز دیده شود. در چنین شرایطی، سریعا باید به پزشک مراجعه شود.
دکتر امیر سعید صادقی ، فوق تخصص گوارش و کبد ، دارای بورد تخصصی بیماری های داخلی و عضو انجمن گوارش و کبد ایران می باشند. شما عزیزان می توانید ، از طریق زیر با دکتر صادقی ارتباط برقرار کنید :
شماره تماس: 02188681047 – 02188689871
صفحه اینستاگرام دکتر امیر سعید صادقی
تشخیص زخم معده
آندوسکوپی، تستی است که جهت تشخیص زخم معده از سوی متخصص گوارش تجویز می شود. جهت انجام این تست، لوله ای ظریف و انعطاف پذیر به همراه دوربین متصل به آن، مستقیما از راه دهان وارد معده و ابتدای روده می شود.
آندوسکوپی با بی حسی
پیش از شروع تست، ماده بی حسی بر روی گلو زده می شود. این کار امکان فرو رفتن آندوسکوپ بی آن که دهان بسته شود را فراهم می کند. لیدوکائین، ماده بی حسی است که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد و به صورت اسپری و یا ژل به گلو زده خواهد شد.
نکته مهم این است که قبل از انجام این تست، باید سابقه هر گونه حساسیت به مواد بی حسی بررسی شده باشد.
آندوسکوپی با بیهوشی
در این روش از داروهای بیهوشی مانند: پروپوفول، فنتانیل، میدازولام با مقدار کم تحت نظر و حضور متخصص بیهوشی یا تکنسین بیهوشی انجام می شود که بیمار به خواب سطحی می رود. در این روش بیمار در حین آندوسکوپی، مقاومتی نکرده لذا انجام اندوسکوپی راحت تر و احتمال بررسی بهتر توسط پزشک محیا می شود.
در این قسمت فیلم آندوسکوپی معده با بیهوشی توسط دکتر امیر سعید صاقی، فوق تخصص گوارش و کبد در تهران را مشاهده می نمایید:
علت ابتلا به زخم معده
عفونت با باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری و یا مصرف داروهای ضد التهابی و غیر استروئیدی، شایع ترین علل بروز زخم معده هستند.
هلیکوباکتر پیلوری، باکتری است که در معده افراد آلوده زندگی می کند. تشخیص وجود این باکتری در معده، اهمیت بسیاری دارد. افراد آلوده به این باکتری، در معرض ابتلا به زخم معده قرار دارند. به همین خاطر، در صورت تشخیص زخم معده، تست تشخیصی هلیکوباکتر از سوی پزشک تجویز خواهد شد.
افراد مبتلا به زخم معده و آلوده به هلیکوباکتر، حتما باید عفونت شان درمان شود. درمان شامل مصرف آنتی بیوتیک می باشد. درمان این عفونت، پروسه طولانی و پیچیده ای را به همراه دارد به هیمن خاطر، طول دوره درمان باید حتما کامل طی شود.
داروهای ضد التهابی و غیر استروئیدی مانند آسپیرین، ژلوفن و نوافن، از جمله داروهایی هستند که در تسکین درد تجویز می شوند.
منبع: Source: https://gi.org/topics/peptic-ulcer-disease/