هشدارهای مسمومیت با استامینوفن

جدول محتوا

مسمومیت با استامینوفن

مسمومیت با استامینوفن زمانی اتفاق می افتد که فرد بیش از حد داروی مسکن استامینوفن مصرف کند. مسمومیت با استانینوفن می تواند خطرناک باشد و‌ در برخی موارد منجر به مرگ فرد شود. متاسفانه بسیاری از افراد بی آن که متوجه باشند، مقادیر زیادی استامینوفن مصرف می کنند، آن هم به این دلیل که بسیاری از داروها حاوی استامینوفن هستند.

زمانی که فرد تعداد زیادی از این قبیل داروها را مصرف کند، متوجه میزان استامینوفن مصرفی نخواهد شد.
مسمومیت با استامینوفن در کودکان نیز می تواند اتفاق بیفتد.
گاهی برخی افراد به دلیل خودکشی استامینوفن زیاد می خورند.

علائم و نشانه های مسمومیت با استامینوفن

در برخی افراد بعد از مصرف زیاد استامینوفن هیچ گونه علامت و نشانه ای ظاهر نمی شود. شدت علائم این مسمومیت به این مورد بستگی دارد که چه مدت زمان از مصرف زیاد دارو می گذرد.
طی بیست و چهار ساعت بعد از مسمومیت، شاهد بروز علائم زیر خواهیم بود:
– تهوع و استفراغ
– تعریق
– رنگ پریدگی
– احساس ضعف و خستگی
دو تا سه روز بعد از مسمومیت، علائم روز اول برطرف می شود، اما به معنای خوب شدن فرد نیست.در این بازه عملکرد کلیه و کبد مختل می شود و علائمی مانند شکم درد و عدم تخلیه کامل ادرار ظاهر خواهد شد. بعد از گذشت سه روز، علائم روز اول مجدد ظاهر خواهند شد.
ممکن است فرد احساس گیج و منگی داشته باشد و علائمی از یرقان دیده شود. یرقان، اختلالی است که با زرد شدن پوست و سفیدی چشم همراه می باشد. در صورتی که میزان مسمومیت شدید باشد، فرد در این مرحله فوت می کند.

علائم مسمومیت با استامینوفن
علائم مسمومیت با استامینوفن

آیا تستی برای تشخیص مسمومیت با استامینوفن وجود دارد؟

بله، در صورتی که پزشک مسمومیت با استامینوفن را تشخیص دهد، آزمایش خون جهت بررسی سطح استامینوفن انجام می شود. گاهی سایر تست های خون جهت بررسی عملکرد کلیه و‌ کبد از سوی پزشک تجویز می شود، چرا که مسمومیت با استامینوفن به کلیه ها و‌کبد آسیب می زند.
آیا نیازی به مراجعه به پزشک می باشد؟
در صورتی که فکر می کنید دچار مسمومیت با استامینوفن شده اید، سریعا به پزشک مراجعه کنید و نوع داروی مصرفی و دوز آن را به پزشک اطلاع دهید.

درمان مسمومیت با استامینوفن

درمان مسمومیت با استامینوفن می تواند شامل موارد زیر باشد:
– ان- استیل سیستئین، دارویی است که می تواند مانع آسیب رساندن استامینوفن به بدن شود و در صورتی که بلافاصله (تا هشت ساعت) بعد از مسمومیت مصرف شود، تاثیر بهتری خواهد داشت.
– کرکول، دارویی که به استامینوفن باقی مانده در معده و روده متصل و مانع جذب آن می شود.
– پیوند کبد. پیوند به معنای تعویض کبد سالم با کبد آسیب دیده می باشد. گاها در صورتی که شدت آسیب وارد شده به کبد در پی مسمومیت با استامینوفن زیاد باشد، پیوند کبد نیاز می باشد.

درمان مسمومیت با استامینوفن
درمان مسمومیت با استامینوفن

پیشگیری از مسمومیت با استامینوفن

آیا راهی برای پیشگیری از بروز مسمومیت با استامینوفن وجود دارد؟
بله، جهت پیشگیری از بروز مسمومیت با استامینوفن، رعایت موارد زیر توصیه می شود:
– عدم مصرف هر نوع دارویی بیش از میزان تجویز شده
– خودداری از مصرف همزمان دو قرص حاوی استامینوفن
– دور نگه داشتن داروها از دسترس کودکان
– مطالعه دستورالعمل روی جعبه دارو، قبل از دادن دارو به کودک
– مشورت افراد مبتلا به بیماری کبدی با پزشک در خصوص مصرف داروهای حاوی استامینوفن

با تشکر از حسن توجه شما عزیزان، مدیریت سایت:

 دکتر امیر سعید صادقی ، فوق تخصص گوارش و کبد، دارای بورد تخصصی بیماری های داخلی ، رتبه برتر بورد فوق تخصص گوارش و کبد کشوری و عضو انجمن گوارش و کبد ایران می باشند. شما عزیزان می توانید به منظور درمان کرمک، از طریق زیر با دکتر صادقی ارتباط برقرار کنید:

شماره تماس: 02188681047   –    02188570048

اینستاگرام

دکتر امیرسعید صادقی

فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران در مقطع فوق تخصصی گوارش و کبد. در سال ۹۰ با رتبه اول در امتحان ورودی فوق تخصص گوارش و کبد وارد دانشگاه تهران شدم و در سال ۹۲ با موفقیت در امتحان بورد فوق تخصصی گوارش با کسب رتبه سوم تحصیلات خود رو به پایان رساندم. فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مقطع تخصص بیماریهای داخلی و بورد تخصصی داخلی در سال ۸۸ فارغ التحصیل شدم.

One thought on “هشدارهای مسمومیت با استامینوفن

  1. فرهاد - ژوئن 2, 2022 در 8:10 ب.ظ

    سلام دختر من ۱۱ سالشه وداره میره تو ۱۲ سال امشب اشتباهی ۲ تا قرص استامینوفن خورده والان احساس خستگی شدید و دلدرد،و حالت تحو داره

    پاسخ

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه
Call Now Button