معده درد عصبی، از علائم تا درمان آن
معده درد عصبی مثالی واضح از زمانی است که احساسات فردی بر روی بدن تاثیر می گذارد. پزشکان زمانی معده درد عصبی را عنوان می کنند که فرد با علائمی مانند تهوع و نفخی که مرتبط با شرایط دستگاه گوارش نیست، به آن ها مراجعه می کند. درمان معده درد عصبی اغلب شامل روش هایی است که به کاهش استرس و اضطراب کمک می کند.
در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی علل، علائم، درمان و هم چنین پیشگیری از بروز مجدد معده درد عصبی بپردازیم.

علائم و نشانه های درد معده ناشی از اعصاب
درد معده می تواند بازتاب علائمی از اختلالات دستگاه گوارش باشد. شرایطی از قبیل سندرم روده تحریک پذیر، بیماری کرون، کولیت اولسراتیو و یا عفونت باکتریایی و ویروسی معده.
از جمله علائم معده درد عصبی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– نفخ
– به تاخیر افتادن خالی شدن معده
– اسهال
– گاز
– تهوع
کودکان نیز می توانند با علائمی از معده درد روبرو شوند. علائم آن ها می تواند شامل معده درد بدون وجود علائمی از عفونت باشد.
علت بروز معده درد عصبی چیست؟
سیستم گوارش خود به تنهایی سیستم عصبی به نام سیستم عصبی آنتریک دارد. پایانه های عصبی در معده به گونه ای طراحی شده اند که به هورمون های استرس منتقل شده از مغز، واکنش نشان می دهند. این واکنش ها باعث به تاخیر افتادن هورمون های استرس به سیگنال های معده و پمپاژ بیشتر خون به قلب، ریه ها و عضلات می شوند.
افرادی که بیشتر در معرض استرس قرار دارند، بیشتر با این واکنش ها روبرو خواهند شد. برخی محرک های استرسی عبارتند از:
– رخدادهایی مانند یک آزمون و یا اجرا
– مشکلات مالی
– مشکلات فردی و یا خانوادگی
– جدایی و طلاق
– تغییر در محل کار
– نقل و انتقال ها
– از دست دادن عزیز
– بیماری های مزمن
گاهی سندرم روده تحریک پذیر نیز عامل این مشکل در نظر گرفته می شود. با این حال، ممکن است فردی بدون ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر، درگیر معده درد باشد. می تواند به این دلیل باشد که علائم این سندرم به مدت سه ماه ادامه پیدا می کند و با ایجاد تغییرات غذایی و سبک زندگی، بهبودی حاصل خواهد شد.

درمان معده درد عصبی
در ابتدا، متخصص گوارش با شناسایی محرک های استرس، به درمان معده درد عصبی خواهد پرداخت. برخی محرک ها مانند مدرسه، شغل، کار، خانواده و یا روابط باید شناسایی و نسبت به تسکین علائم اقدام گردد.
نمونه هایی از درمان های معده درد عصبی عبارتند از:
مصرف دارو
در برخی موارد، نیاز است فرد دارو مصرف کند تا از میزان استرس و اضطراب کاسته شود. درمان استرس و افسردگی خود از جمله اقداماتی است که به کاهش علائمی از معده درد کمک خواهد کرد.
مدیتیشن
مدیتیشن یکی از روش های موثر در کاهش اضطراب و استرس ایجاد شده در فرد می باشد. فرد در یک اتاق ساکت و آرام قرار می گیرد و تمرکز خود را بر روی تنفس قرار می دهد. برخی افراد مدیتیشن مانترا را برای بیشتر شدن سطح انرژی و کاهش استرس انتخاب می کنند.
انجام روزانه ده تا پانزده دقیقه مدیتیشن می تواند به تسکین علائم معده درد کمک کند.
پرهیز از مواد غذایی مضر
از مصرف مواد غذایی که باعث تشدید معده درد عصبی می شوند، باید خودداری گردد. موادی از قبیل محصولات لبنی و نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه، شکلات، نوشابه و چای و همچنین مواد غذایی ترش و چرب.
– انجام فعالیت هایی که به تسکین استرس کمک می کنند. فعالیت هایی مانند ورزش، گوش دادن به موسیقی، مطالعه کتاب و یا صحبت کردن با دوست می تواند مفید باشد.
مراجعه به مشاور یا روانشناس
هیچ فردی نمی تواند استرس را به طور کامل از زندگی خود حذف کند. اما مشاور می تواند روش های مقابله بهتر با استرس هایی را که در زندگی با آن ها روبرو می شویم، در اختیارمان قرار دهد.
در پایان این که،
علائم معده درد عصبی مشابه اختلالات مزمن دستگاه گوارش می باشد و ممکن است در صورت مواجه با علائم، سندرم روده تحریک پذیر توسط پزشک تشخیص داده شود. درمان عوامل استرس زا می تواند به کاهش علائم معده درد عصبی و بهبود کیفیت زندگی کمک کند.
سلام من ازاسفندسال قبل احساس میکنم چیزی توگلوم گیر کرده چندباردکتررفتم و داروهای یاز پوکسآید شربت آلومینیوم نوروتریپتلین فلوپرازین امپرازول فلوکستین وخیلیای دیگه که یادم نیس خوردم ولی روزبه روز بدترمیشم وقتی می ایستم و آروغ میزنم یکم بهترمیشم دکترگف علایمت بیشترعصبیه. الان یه ماهه ک گردنم ودستام خیلی دردمیکنه بعداز غذاخوردن معده دردمیگیرم وشبااصلانمیتونم بخوابم البته علایم قبلی روهم هنوز دارم ۲۲سالمه خیلی زجرمیکشم توروخداعلتشوبگید ممنون ازراهنماییتون
از مطالب ارزنده ی سایت کمال تشکر را دارم.