پیشگیری از هموروئید

هموروئید ها، رگ های خونی متورم در قسمت انتهایی مقعد و رکتوم هستند. هموروئید می تواند در برخی افراد با درد همراه باشد، اما شاید جالب است بدانید که راه های ساده ای برای پیشگیری از بروز آن وجود دارد. هموروئید اختلال شایعی است که با تورم رگ های خونی موجود در رکتوم و مقعد همراه می باشد.

پیشگیری از هموروئید

نکاتی در خصوص هموروئید

– احتمال بروز هموروئید در خانم ها در دوران بارداری بیشتر است.
– هر چه سن بالاتر می رود، احتمال بروز هموروئید نیز بیشتر خواهد شد.
– هموروئید زمانی اتفاق می افتد که رگ های خونی اطراف مقعد، بزرگ و متورم می شوند.
– در برخی موارد، جراحی و یا مصرف دارو، راه درمان هموروئید می باشد.
در ابتدا، بهتر است با نحوه شکل گیری هموروئید آشنا شویم. زمانی که فشار بیش از حد به رکتوم (قسمت انتهایی روده) وارد شود، رگ های خونی رکتوم متورم می شوند. این حالت عمدتا زمانی مشاهده می شود که وزن بدن به دلیل بارداری و اضافه وزن زیاد باشد و یا فشاری در پی بلند کردن اجسام سنگین، استفراغ های ادامه دار، سرفه، عطسه و یا یبوست وارد شود.

علائم و نشانه های همورویید

از جمله علائم و نشانه های هموروئید می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– خونریزی بدون درد
– خارش نواحی اطراف مقعد
– احساس درد و ناراحتی در ناحیه مقعد
– وجود توده در ناحیه مقعد
گاهی ممکن است علائم هموروئید برای فرد خوشایند نباشد، اما با این حال، جای نگرانی وجود نخواهد داشت.
انواع هموروئید
– هموروئید داخلی. این نوع هموروئیدها، در عمق رکتوم تشکیل می شوند، قابل مشاهده نیستند و در واقع با درد نیز همراه نخواهند بود. خونریزی مقعدی جزء اولین علامت هموروئید داخلی می باشد.
– هموروئید خارجی. این نوع هموروئید، زیر پوست اطراف مقعد تشکیل می شود و قابل مشاهده می باشد. از آن جایی که اعصاب حساسی در این ناحیه از بدن وجود دارد، اغلب با درد همراه خواهند بود. کشیدگی ناشی از عبور مدفوع می تواند باعث خونریزی این نوع هموروئید شود.

آیا  درمان خانگی همورویید  واقعیت دارد؟

 

پیشگیری از یبوست

نرم نگه داشتن مدفوع، یکی از موثرترین اقدامات در پیشگیری از بروز هموروئید می باشد.
علاوه بر این مورد، ایجاد یک سری تغییرات در سبک زندگی می‌ تواند به پیشگیری از بروز یبوست و هم چنین تنظیم حرکات روده ای کمک کند. از جمله:


• افزایش مصرف فیبر
میوه و سبزیجات سرشار از فیبر هستند. این قبیل مواد غذایی آب را می کشند و مدفوع را حجیم‌ می سازند، در نتیجه به تسهیل حرکات روده ای کمک خواهد شد. ممکن است نیاز باشد برخی افراد مکمل های فیبر نیز مصرف کنند.


• نوشیدن آب و مایعات
نوشیدن شش تا هشت لیوان آب در طول روز به سلامت حرکات روده ای کمک می کند، به علاوه این که مدفوع نیز نرم تر خواهد شد.


• ورزش کردن به طور مرتب
داشتن وزن بدنی ایده آل با ورزش، می تواند از بروز یبوست پیشگیری کند.


• فعالیت بدنی
از نشستن و یا ایستادن های طولانی مدت باید خودداری شود. چرا که این قبیل فعالیت ها باعث می شوند فشار بیشتری به رگ های رکتوم وارد شود.
هر چه شما از لحاظ بدنی فعال باشید، عبور مدفوع راحت تر و حرکات روده ای نیز تنظیم خواهد شد.


• عادات سالم رفتن به دستشویی
توجه داشته باشید که هنگام مدفوع نباید فشاری به مقعد وارد شود چرا که می تواند باعث وارد آمدن فشار به رگ های خونی رکتوم و متورم شدن آن ها شود.
حتما در صورت نیاز به دفع مدفوع، دستشویی بروید چرا که به تاخیر انداختن این کار، منجر به سفت شدن مدفوع خواهد شد.
از نشستن های طولانی مدت بر روی توالت باید خودداری شود.
با رعایت این قبیل اقدامات ساده می توانید سالم بمانید و از بروز هموروئید پیشگیری کنید.

Source: https://www.medicalnewstoday.com/articles/73938#types

انواع همورویید

هموروئید را به 4 دسته می توان تقسیم کرد که در ادامه در رابطه با هرکدام توضیحاتی قرار داده ایم.

داخلی

خارجی

پرولاپس

ترومبوز

در بیشتر موارد هموروئید ها بقدری جدی نیستند که متوجه آنها نمی شوید. تعداد بسیار کمی از هموروئید ها با علائم همراه هستند و درصدی کمی از آنها به مرحله درمان میرسند.

همورویید یه بیماری عمومی است در حدی که از هر 4 نفر، 3 نفر در طول زندگی خود آنرا تجربه خواهند کرد. اما اگر این بیماری به درجه ای رسید که مانع فعالیت روزانه شما شد حتما به پزشک مراجعه کنید.

هموروئید داخلی

این نوع از هموروئید در داخل روده بزرگ می باشد و همیشه قابل دیدن نیست. این نوع از هموروئید ها در اکثر مواقع کم اهمیت هستند و خود به خود از بین می روند.

پرولاپس

این نوع همورویید با بیرون زدگی از معقد قابل مشاهده می شود. زمانی با این نوع همورویید مواجه می شوید که هموروئید داخلی متورم شده و از معقد خارج شود

هموروئید خارجی

این نوع همورویید دقیقا در معقد ایجاد می شود. محل قرار گرفتن این نوع از هموروئید در جایی است که محتویات روده شما بیرون می آید. در برخی موارد قابل مشاهده نیستند اما در مواردی به صورت یک توده دیده می شوند.

ممکن است در برخی موارد هموروئید خارجی در زندگی روزمره اختلال ایجاد کند. در این موارد حتما باید به پزشک مراجعه کنید

هموروئید ترومبوز

این نوع همورویید نیز در ناحیه معقد به صورت یک لخته خون (ترومبوز) و حالت یک لخته خون در اطراف معقد باشد. هموروئید ترومبوز اساسا یک هموروئید پیچیده است که در آن لخته شدن خون تشکیل می شود.

دکتر امیرسعید صادقی

فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران در مقطع فوق تخصصی گوارش و کبد. در سال ۹۰ با رتبه اول در امتحان ورودی فوق تخصص گوارش و کبد وارد دانشگاه تهران شدم و در سال ۹۲ با موفقیت در امتحان بورد فوق تخصصی گوارش با کسب رتبه سوم تحصیلات خود رو به پایان رساندم. فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مقطع تخصص بیماریهای داخلی و بورد تخصصی داخلی در سال ۸۸ فارغ التحصیل شدم.

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
Call Now Button